HÍREK

 

 

Új kikötőhelyekkel bővülnek a Balatoni Hajózási Zrt. vitorláskikötői 2017-ben

megjelent: 2017.02.23.

 

    2016 május elején adta át a bérlőknek a BAHART az új beruházás keretében megvalósult alsóörsi vitorláskikötő első 50 hajóhelyét. A kikötő a tavalyi szezonban teljes kihasználtsággal működött, így az előzetes terveket felülvizsgálva a BAHART összevontan kivitelezi 2017 áprilisára a második és harmadik ütemet, melynek keretében újabb 100 úszópontonos vitorláshely készül el Alsóörsön. Az idei évtől már a teljes végleges kapacitással működő kikötőben modern pontonrendszer, parkoló, közösségi épület várja a régi és új bérlőket. A déli part védettsége miatt közkedvelt fonyódi vitorláskikötőjében idén áprilisra a BAHART újabb 22 vitorlás helyet ad át, mellyel párhuzamosan megújulnak a kikötő kiszolgáló létesítményei és vizesblokkja. A BAHART további 9 vitorláskikötőjében is várja a vitorlázás szerelmeseit a még szabad, bérelhető helyek tekintetében. A kikötők kihasználtsága átlagosan 92%, így legkésőbb az első negyedév végéig célszerű az érdeklődőknek döntést hozni, melyik BAHART kikötőben szeretnék vízre helyezni hajójukat.

 

    „A BAHART szeretné vezető szerepét a vitorláskikötői üzletág esetében is megtartani a növekvő piaci versenyben is, ezért az idei évben új értékesítésösztönző kedvezmények, promóciók kidolgozását és bevezetését tervezzük. Ennek szellemében keresünk újszerű, illetve kedvezményeket nyújtó megoldásokat meglévő, illetve új bérlőinknek, összekapcsolva a vitorláskikötői ágazat szolgáltatásait Társaságunk egyéb tevékenységeivel. Ennek egyik eleme lehet a komp és személyhajózási üzletágakban idén bevezetett BAHART Kártya kiterjesztése a vitorlásbérlőink számára. A Budapest Boat Showra kilátogatók figyelmébe ajánljuk, hogy a későbbi szerződéskötésre vonatkozóan szándéknyilatkozatot aláíró érdeklődők akár több tízezer forintot jelentő vásári kedvezményt is kaphatnak az idei kikötői díjainkból.” – mondta el Dónucz László a BAHART értékesítési és forgalmi igazgatója.

    2017-ben megújul a BAHART 11 vitorláskikötőjének arculata, egyértelmű, letisztult és a Balatoni Hajózási Zrt. általános arculatába illeszkedő kiírásokkal, megjelenéssel találkozhatnak a bérlők a tavaszi érkezéskor. Minden BAHART bérlőnek és vendégeinek ingyenesen használható, reklámmentes wifi internet szolgáltatás áll a rendelkezésére az idei szezonban az összes kikötőnkben, hiszen ma már ez alapkövetelménynek számít rohanó világunkban. A közel 2000 bérlővel szeretne a Társaság aktívabb kommunikációt folytatni, ezért tavasztól megújult formájú és tartalmú hírlevéllel keresik meg őket rendszeresen. Fentieken túl, a kikötőlakóknak lehetősége lesz egy online felületen értékelni a BAHART kikötő szolgáltatásait, személyzetét, környezetét, ezzel is hozzájárulva a jövőbeni fejlesztések irányához. A BAHART vitorláskikötőiben az idei évtől újdonságként a hajóval nem rendelkező, de a vitorlázás életérzésébe belekóstolni vágyókat is várják, hiszen a BAHART új Charter Management szolgáltatása révén már ezt a célcsoportot is ki tudja szolgálni a Társaság együttműködő partnerével. A Balatoni Hajózási Zrt. 11 vitorláskikötőjének minden bérlője a Balaton körül valamennyi BAHART kikötőt díjmentesen veheti igénybe túrázása alkalmával. A kikötőkben szakképzett és ügyfélbarát kikötőmesteri szolgálattal, páratlan természeti környezetben minőségi szolgáltatásokkal találkozhatnak a hajózók. A vitorláskikötők április 1-től november 30-ig várják a vitorlázókat.

A Balaton legnagyobb vitorláskikötő lánca

    2017-ben is folytatódik a sikeres BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny sorozat továbbra is 5 állomással, 10 futammal – túra és pályafutamokkal. Idén Badacsony, Balatonlelle, Balatonföldvár – Alsóörssel karöltve, Szigliget és Balatonboglár BAHART vitorláskikötői adnak otthont a futamoknak. A BAHART stratégiai partnerei jóvoltából az indulók értékes nyereményekért mérhetik össze tudásukat a tartalmas programokkal színesített vitorlásversenyeken. A versenysorozat része az MVSZ Yardstick Trophy bajnokságának is.

-