HÍREK

 

 

Szombaton startol a Nemzeti Regatta Siófokon

megjelent: 2019.05.29.


    Már csak néhány nap és indul a Nemzeti Regatta, a nyár első balatoni fesztiválja, ahol egyszerre fedezhetők fel Magyarország településeinek kincsei, ízei és kultúrái.

 

    Az 50 benevezett magyarországi település újra összemérheti tudását a kétnapos vitorlásversenyen, a Sió csatornán zajló látványos sárkányhajó versenyben, mindemellett bemutatkoznak a nagyszínpadon is, ahol a háziasszony szerepkörében Ördög Nóra működik közre. A csapatokkal és az általuk képviselt magyarországi településkel a Települési Ízek Utcájában lehet majd ismerkedni, ahol a sátorstandokon mindenki bemutatja saját látnivalóit és elkészíti a település jellegzetes ételkülönlegességét is a szakértő zsűri számára és az ínyenc, kóstolni vágyó fesztivállátogatóknak.
 

    A családias hangulatú rendezvényen a kicsiknek is készülnek a szervezők, hiszen rengeteg gyerekprogrammal várják az idelátogatókat; lesz ugrálóvár, kézműves sarok, tűzoltóautó, játszósarok és körhinta is. Sztárfellépőkből idén sem lesz hiány a Nemzeti Regattán, az ingyenesen látogatható koncertek keretében szombaton Vastag Csabával és az Irigy Hónaljmiriggyel találkozhat a nagyérdemű, vasárnap pedig Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans fog zenélni a Siófokra látogatóknak.

    A Nemzeti Regatta részletes programja az alábbi plakáton olvasható.

-