HÍREK

 

 

Szombaton startol a Nemzeti Regatta Siófokon

megjelent: 2016.06.09.

 

    A 170. hajózási szezon kapcsán szervezett ünnepi rendezvénysorozat egyik állomásaként rendezi meg a Balatoni Hajózási Zrt. a Nemzeti Regattát Siófokon. A június 11-12. között megrendezésre kerülő esemény kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a Balaton nem csak a régióban élőké, hanem közös nemzeti kincsünk, továbbá, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar vitorlás sportra, amely nehéz körülmények között is képes nemzetközi szintű eredmények elérésére. A rendezvény legfőbb látványossága a hagyományteremtő céllal idén első alkalommal megrendezésre kerülő speciális amatőr vitorlásverseny (pályaverseny), melyen Magyarország települései által indított hajók vesznek részt saját helyi értékeiket képviselve. Több ezer részvevő, vitorlásfutamok, ízek kavalkádja, szórakoztató programok várják a látogatókat a kétnapos rendezvényen.

   
Az amatőr vitorlásversenyen az ország települései által delegált csapatok indulhatnak, és hajózási tudás sem szükséges, mivel a hajókat és kapitányokat a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja. A Nemzeti Regattán több híresség is részt vesz, a települési hajókon száll versenybe többek között Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Varga Zsuzsanna a Csiky Gergely Színház színművésznője, Badár Sándor humorista, Csiszár Jenő műsorvezető. A versenyt nemcsak a partról lehet majd végigkövetni; nézőhajót, sétahajót, gyerekhajót, és bulihajót is indítanak a szervezők. Az esemény háziasszonya Ördög Nóra.

    Amíg a vízen a vitorlás hajók küzdelme zajlik, a tó partján a versenyre nevezett települések képviselői a saját nevezetességeikkel, jellegzetes gasztronómiai különlegességekkel, látványos standokkal mutatkozhatnak be. Többek közt olyan neves előadók lépnek fel a kétnapos családi fesztiválon, mint a Magna Cum Laude, a Honeybeast, és a The Biebers.

    A tervezett programok lehetővé teszik a vitorlássport és a közönség közvetlenebb találkozását, valamint Magyarország összes résztvevő településének bevonását a sportág és a helyi, egyedi értékek kölcsönös megismerésébe. A fesztivál során a látogatók egyszerre vehetnek részt egy tartalmas szabadidős programon, egy nívós sporteseményen, mindeközben a Balaton partján találkozhatnak Magyarország más tájainak szépségével és értékeivel is.

    A Nemzeti Regatta részletes programja az alábbi plakáton olvasható.

 

-