HÍREK

 

 

Pünkösdkor kezdődik a 174. balatoni hajózási szezon
megjelent: 2020.05.25.


    Ahogy arról a bhkeptar.hu korábban már beszámolt, a koronavírus-járvány kapcsán kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel a Balatoni Hajózási Zrt. arra kényszerült, hogy a személyhajózási szezon hagyományos húsvéti indítását elhalassza.

 

    A járványügyi helyzet új, enyhébb fázisba lépésével, igazodva a központi kormányzati intézkedésekhez 2020. május 30-án elindítja első menetrendi és sétahajójáratait a társaság. Az idei évben rendhagyó keretek között, ünnepélyes megnyitó nélkül veszi kezdetét a 174. hajózási szezon a Balatonon.

 

    A Bahart alkalmazkodva a kormányzati rendelkezésekhez, kéthetes periódusokban hirdeti meg személyhajózási menetrendjét. Az utasforgalom alakulását folyamatosan nyomon követve rugalmasan módosíthatják a meghirdetett menetrendeket és kapacitásokat. A települések között közlekedő menetrendi hajózás a szezonindulás első két hetének minden napján a négy legforgalmasabb útvonalon lesz elérhető az utazóközönség számára. Ezek a Balaton két partját összekötő járatok napi négy alkalommal közlekednek majd a Siófok-Balatonfüred-Tihany, a Balatonboglár-Révfülöp és a Fonyód-Badacsony útvonalakon, valamint napi három alkalommal Balatonmáriafürdő és Balatongyörök települések között. A pünkösdi szezonindító hétvégétől a sétahajók is kifutnak, hétköznapokon három, hétvégi napokon pedig további hat kikötőből.

 

    A járványügyi helyzethez alkalmazkodva a Bahart egyelőre átmeneti utazási feltételekkel biztosítja személyhajózási szolgáltatásait.

    Az aktuális hajómenetrendek és az átmeneti utazási feltételek a Balatoni Hajózási Zrt. honlapján érhetők el.

          

-