HÍREK

 

 

Megjelent a 2015-ös balatoni hajómenetrend és programfüzet
megjelent: 2015.02.26.

 

    A 2015-ös balatoni hajómenetrend és programfüzet már elérhető a Balatoni Hajózási Zrt. honlapján, illetve letölthető pdf-ben az alábbi link alól: http://www.balatonihajozas.hu/media/files/BH_menetrend_2015__sszef_z_tt__j_press.pdf

 

    Fontosabb változások tavalyhoz képest. A hajózási szezon viszonylag korán, április elején kezdődik. A tavaszi-őszi menetrendben jelentősebb változás, hogy az U járat Badacsonyig közlekedik. Az elő-utóidényi menetrend teljes időszakában minden szombaton közlekedik majd az A járat. A főidényi menetrendben a Z járat megszűnik, ellenben az S járat minden nap közlekedni fog Badacsony és Keszthely között. A Z járat helyét részlegesen átvette a K2 és a K3 járat, ami Badacsony és Szigliget között közlekedik majd, szintén minden nap. A W és a CS járat heti egy alkalommal indul majd, ellenben az R járat péntek és vasárnap kivételével minden nap közlekedni fog. További újdonság, hogy idén Siófok mellett Badacsonyból is indul Minimax gyerekhajó, továbbá szombatonként Balatonalmádiból is indul gyerekhajó. A bulihajók terén annyi változás történt, hogy Fonyódról az eddigi heti kettő helyett három bulihajó indul, az egyik közülük 4 órás. A Grill Party és a Koktél Party programok megszűntek.
 

    Összességében elmondható, hogy a balatoni hajómenetrend ismét javult az elmúlt évekhez képest, főként a nyugati medencében.

 

-