HÍREK

 

 

Koronavírus: elmarad a húsvéti szezonkezdés és a Nemzeti Regatta is
megjelent: 2020.03.30.


    Mint minden évben, idén is az első hajó fogadásának ünnepével kezdődött volna hagyományosan a balatoni hajózási szezon nagyszombaton, azonban a koronavírus-járvány kapcsán kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel a Balatoni Hajózási Zrt. nem indítja el személyhajózási szolgáltatásait április hónapban. A szezonkezdés időpontja mellett az idei év hajómenetrendje sem ismert még, utóbbi a helyzet alakulásától függően akár jelentősen is eltérhet majd a korábbi években megszokottaktól.

    A kompok zavartalanul, azonban csak óránként, téli menetrend szerint közlekednek a révben. A
járványügyi helyzet miatt a szolgáltatás kizárólag gépjárművel történő utazás során vehető igénybe, azaz gyalogosokat, kerékpárosokat és motorosokat átmenetileg nem szállít a társaság. Ezzel párhuzamosan életbe lépett az a rendkívüli utazási feltétel is, miszerint az utasok a jegyváltás és utazás ideje alatt – esetleges vészhelyzettől eltekintve – a gépjárműből nem szállhatnak ki. A Bahart arra kéri utasait, hogy lehetőség szerint mellőzzék a készpénzben történő fizetést, jegyváltáskor használjanak bankkártyát.

    A Balatoni Hajózási Zrt., mint a "Nemzeti Regatta - Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja" elnevezésű kétnapos rendezvény főszervezője bejelentette, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel az eredetileg 2020. június 6-7-re tervezett siófoki rendezvényt törli.

 

-